Överraska med frukost på mors dag
Ge henne den bästa starten på veckans sista dag. Överraska med frukost på sängen eller färdigdukat frukostbord. Så här imponerar du på mors dag!
Mors dag firas den andra söndagen i februari och det är dags att uppmärksamma mammorna i ditt liv. Glöm inte att detta även inkluderar mor- och farföräldrar och eventuellt även dina barns mamma. Börja på rätt fot och servera en riktigt god frukost. Om du inte bor vid henne får du pluspoäng genom att gå hem till henne med blommor och/eller diska upp en läcker brunch.
Kom ihåg att frukosten inte behöver vara av hotellstandard, men detta är ändå dagen att göra det lilla extra. Du måste försäkra dig i förväg om att du har alla nödvändiga råvaror.
Shoppinglista till frukosten
- mjölk
- Juice
- Bröd
- Smör
- Ägg
- Krävs
- Frukt/bär
- Pannkaksingredienser
Laga frukost med hennes favoriter. Gör kaffe eller te och servera något uppfriskande och kallt som en god juice eller ett glas mjölk. Servera gärna nybakat bröd eller varma frallor med ett gott urval av pålägg. Ett annat populärt alternativ är att laga goda pannkakor med spickeskinka och ädelost.
Tänk på att förutom god mat så är morgonstunden tillsammans minst lika viktig. Sätt rätt stämning genom att städa lite extra, tända stearinljus och sätt på lugn musik.
Duka matbordet innan hon stiger upp eller överraska henne med frukost på sängen, men se ändå till att hon får sova extra länge. Psst ... Eftersom det är ett speciellt tillfälle är det också tillåtet att äta kaka till frukost.
Glutenfria pannkakor
Servera goda och mättande, pannkakor utan gluten! Följ det här receptet från Matprat.no och toppa pannkakorna med spickeskinka, ädelost och spenat.
Ingredienser
- 75 g smör
- 4 dl glutenfritt mjöl
- 2 msk linfrö
- 2 msk sesamfrön
- 1 dl glutenfria havregryn
- 8 dl sojamjölk eller mandelmjölk
- 4 st ägg
Förslag på topping
- 8 skivor spickeskinka
- 1 pkt ädelost à 125 g
- 1 pkt babyspenat à 65 g
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk malen peppar
Så här gör du:
- Smält smör i en liten kastrull. Använd en stavmixer och kör ihop glutenfritt mjöl, krossade linfrön, sesamfrön, glutenfria havregryn, mjölk, ägg och smält smör i en skål. Låt smeten svälla i 5 minuter.
- Stek pannkakorna i en medelvarm panna tills de är gyllenbruna på båda sidor. Smörj gärna pannan mellan varje pannkaka så att den inte bränner sig.
- Servera gärna pannkakorna med spickeskinka, bitar av ädelost och färsk spenat. Ringla över lite god olivolja och krydda med lite grovmalen peppar.