Överraska din älskade med en romantisk julkalender

forskjellige pakker med sløyfer på
Lyserosa post-it-lapper plassert i en hjerteform på et speil

Det finns många olika varianter av julkalendrar som du kan ge till den du håller kär. Vi har samlat tre kalendrar som kommer att göra december extra mysig.

Säg det med lappar

En romantisk (och billig julkalender) är den där du skriver ner 24 saker du gillar eller är tacksam för med din partner. Du bestämmer själv vad du vill skriva och hur mycket tid du vill lägga på lapparna – det viktigaste är att du skriver saker som kommer från hjärtat.

Sätt dig ner och fundera på er relation. Är det något som din partner gör som du uppskattar extra mycket, interna saker ni gör eller har ni några fina minnen som betyder mycket för er? Skriv ner det!

Tips på komplimanger:

  • Jag älskar ditt leende
  • Du är bra på att lyssna
  • Tack för ditt tålamod!
  • Jag ser fram emot varje dag med dig
  • Du är bra på att kyssas

Gör något tillsammans

I en hektisk vardag kan det vara svårt att avsätta tid för varandra. För att ta tillbaka vardagsromantiken kan en julkalender med upplevelser hjälpa. Kalendern går ut på att göra 24 saker tillsammans – oavsett om det är att gå på bio eller sova i hängmatta under bar himmel.

Nedan har vi samlat några förslag på saker ni kan göra:

Laga middag tillsammans

Välj en rätt ni båda är sugna på – kanske har ni en middagsrätt ni velat laga länge men inte haft tid till? I så fall är det dags att göra den nu!

Köp in det ni behöver (gärna tillsammans) och sätt av dagen för köksbestyr. Kvällen blir extra mysig om ni låter en spellista med era favoritlåtar spela i bakgrunden.

10 minuters massage

Vem säger nej tack till lite massage? Köp en bra massageolja (lavendel är alltid en säker vinnare) och ge varandra en tio minuter lång massage. Sätt på lugn musik och tänd ett doftljus för att sätta stämningen.

Bio

Ni kanske ser film men hur ofta går ni på bio? Det är något extra spännande med att se en ny film i en stor biosalong. Inte bara är ljudet bättre, ni har också en ursäkt för att unna er både läsk och popcorn – och för att hålla händerna i mörkret.

Hemmaspa

Torr vinterhud behöver både fukt och vård, så vad är bättre än en spa-kväll för två? Sätt ihop ett litet spa-kit till dig och din älskade och spendera resten av kvällen på ansiktsmask och avslappning.

Utsnitt av hender som holder kopper

Fotokalender

Har du en hel hög med bilder på er två på din mobil? I dagens moderna samhälle är det lätt hänt att bilderna du tar ligger kvar på telefonen i evighet. Varför inte framkalla 24 favoritbilder av dig och din partner och använda dem för att skapa en riktigt mysig julkalender istället?

Du väljer själv om du vill hänga upp alla tavlor på en gång eller om du vill slå in dem och ge dem som en gåva varje dag. När julafton är över kan ni sätta in alla bilder i ett fotoalbum.

Tips! Skriv ett minne, komplimang eller något du uppskattar med din partner på baksidan av bilden. På så sätt blir det extra mysigt för din älskling att titta på bilderna.