Kakor och desserter till halloween
Ett läskigt tårtbord är ett måste på halloween. Gör du de här söta frestelserna kan vi lova att gästerna kommer att bli imponerade.
Många förknippar Halloween med godis, men varför inte slå på stortrumman och skapa ett riktigt festbord?
Det finns många kakor och desserter du kan göra till halloweenfesten, och väljer du rätt kombination är festbordet redan pyntat i sig.
Det kan förstås vara bra att komplettera med lite annan dekoration också.
Panna Cotta-hjärnor
Med lite kreativitet kan en vanlig pannkottadessert bli en läskig halloweendessert. Ta en titt här.
4 portioner
- 4 gelatinblad
- 3/4 vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 1 dl socker
Hallonsås
- 225 g frysta hallon
- 100 g florsocker
- 2 msk citronsaft
Så här gör du
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Skär vaniljstången på längden och skrapa ut vaniljfröna med en liten spetsig kniv.
- Koka upp grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull. Dra bort kastrullen från plattan och ta ut vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och rör ner de blötlagda gelatinbladen i den varma blandningen. Lägg blandningen i hjärnformer.
- Lägg tinade hallon, florsocker och citronsaft i en matberedare, kör tills massan är slät och sila den.
- Låt svalna och ställ kallt i minst 3 timmar före servering. Servera efterrätten med lite färsk bärsås och eventuellt lite färska bär.
Läskiga fruktfigurer
Det här behöver du
- 1 vit chokladkaka
- 0,5 dl grädde
- 1⁄4 tsk röd karamellfärg
- Förslag på frukt:
- 100 g honungsmelon
- 100 g hallon
- 100 g jordgubbar
Så här gör du
- Värm grädden i en liten kastrull. Dra kastrullen åt sidan. Bryt chokladen i små bitar och lägg dem i kastrullen med varm grädde. Låt stå tills chokladen har smält. Rör sedan in röd karamellfärg.
- Skiva melonen och använd formar för att sticka ut läskiga figurer. Lägg i en skål tillsammans med bär.
- Servera frukt och bär tillsammans med den "blodiga" chokladdippen.
Jordgubbar i spökdräkt
Det här behöver du
- 1 korg jordgubbar
- 200 g vit choklad
- 1 msk lakritssås eller reducerad balsamvinäger
Så här gör du:
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Placera skålen över en liten kastrull med vatten på svag värme (vattenbad). Låt stå tills chokladen har smält. Var försiktig! För hög värme gör att chokladen kan klumpa sig.
- Rör om några gånger för att se om chokladen har börjat smälta. Ta bort skålen från kastrullen och doppa försiktigt jordgubbarna i den.
- Placera bären på en bakplåtspappersklädd plåt, gärna en ugnsplåt. Håll jordgubben över brickan och ställ ner den så att chokladen gör en liten cape och ser ut som ett spöke.
- Är chokladen för varm kommer den att rinna av, är den för kall kan du ställa den lite över kastrullen igen.
- Låt chokladen stelna helt innan du målar små ögon med lakritssås eller reducerad balsamvinäger.