Inredningstrender hösten 2023

Ljuslyktor Lagerhaus
Stol och inredningdetaljer från Hemtex. Bänk från Granit
Pläd och svamplampa, Lagerhaus
Granit
Badrock, handdukar och lakan från Hemtex Lux collection.
Kaffegods från Lagerhaus och skål från Indiska

Höstens och vinterns hetaste inredningstrender 2023.

Färgtrender

Nu vill vi ha färg. Vi har frångått allt det vita och vill nu fylla våra hem med färg. Grundfärgerna gul, blått och rött är de trendigaste färgerna och återses både i möbler och prydnadsföremål. Men även de jordnära färgerna är trendiga under hösten 2023. Som orange, brunt, roströd m.fl. Vi flirtar med 70-talets färgskala.

Material

Trä, trä , trä är materialet som syns överallt. Både ljust och mörkt är populärt i höst. Även återbruk av trä som normalt kastas vid möbeltillverkning, används nu och får nytt liv. Det skapar vackra livfulla möbler, som snabbt blir en favorit i ditt hem.


Belysning

Några av trenderna när det gäller belysning är färgglatt, naturmaterial som papp och trä. Gärna en belysning som är en glad detalj i inredningen. Svampformen är trendig inte bara när det gäller belysning, utan över lag i inredningen i höst.

Textilier

I höst och vinter går vi all in på Textiler. Mattor, bonader, gardiner, plädar m.m. vi vill ha det i våra hem. Vi skapar ombonade hem, där textiler mjukar och värmer upp vår hem. Allra helst ska textilierna ha lite textur i sig. Tuftade mattor är en stor trend i höst.

70-talet

Är det årtiondet som är mest återkommande i årets inredningstrender. Både när det gäller färg, form och material. Vi ser mer rundande former i möbler och annan inredning. Vi väljer också att inreda med lägre möbler. Det enkla och minimalistiska ger ro i hemmet. Japandi-stilen, som kombinerar det japanska med det skandinaviska är också en stark trend under 2023.

Kvalitet

I rådande konjunkturläge blir vardagslyxen viktigt. Vi har kanske inte råd med dyra resor och spaweekend och satsar därför en liten extra slant på kvalitet i hemmiljön. Mjuka sköna textiler som badrockar, handdukar och sängkläder är produkter där en liten slant snabbt ger extra valuta för pengarna, i form av bättre kvalitet.

Stengods

Rustikt stengods i härliga färger hör hösten 2023 till. Vem blir inte sugen på en nyplockad tomat eller en varm kopp choklad i härliga stengods muggar och fat.

Hösten och vintern är mysig. Passa på att njuta av härliga middagar, hemmaspa och vackra detaljer i ditt hem.

Aktuella erbjudanden

Aktuella butiker

Tabell med aktuella butiker
Butik Placering Öppettider Kontaktinformation
Öppet i dag 10:00 - 20:00
Öppet i dag 10:00 - 20:00
Öppet i dag 10:00 - 20:00