Meny
 

Byggprojekt Torp köpcentrum

Vad händer i utbyggnaden av Torp?

 

 

Butiksmixen kommer att utökas och förstärkas. Det förs i dagsläget dialog med flera butikskoncept. Både internationella, nationella och lokala aktörer finns med i den dialogen. Vilka som kommer till Torp kommer tillkännages allt eftersom.

 

I och med ombyggnationen kommer även infrastrukturen för området förändras. Bland annat kommer den nya busslinjen stanna på en busshållplats strax innan huvudentrén.

 

Färdigställs i etapper under kvartal 2, 3 & 4 år 2020.

Etapp 5, 2021

 

Film nya Torp

 

Se byggnaden utvecklas i vår webbkamera.

 

WEBBKAMERA

 Vi har öppet som vanligt hela byggtiden.

2021

Kvartal 1 

Under kvartal ett kommer vi fortsätta vår ombyggnad av den äldre delen av Torp Köpcentrum. Torget i mitten kommer utökas och butikslokalerna som nu är utflyttade ska rivas för att ge plats restaurang- och caféverksamhet.

 

Specsavers, Tre, Dressmann och Dressmann XL ska under våren byta butikslokaler.

 

Dahlmans cykel flyttar in i centrat.

 

Fler butiker & restauranger öppnar i kvartal 2, 2021

 

Utomhusytor inreds med sittytor och grönska.

 

2020

27 november

Fler butiker etablerar sig på Torp. tex. Dimoda, Skopunkten, Restaurang Asien Town, Happy Pizza

30 oktober

I oktober 2020 öppnar etapp 3 av vår ut- och ombyggnation av Torp köpcentrum. Etapp 3 består av öppning av ny affärsyta där bland annat H&M får en större butik som även innehåller H&M home. Butikerna Clas Ohlson, Hunkemöller, New Yorker, Bastard Burger, Euronics, Home & Cook, Yoggi Boost, Waynes Coffy, Flying Tiger pop up, GRANIT, Happy Phone och Gottebiten mfl. flyttar in. Några av våra butiker passar också på att flytta inom centrat t.ex. Sportshopen, Apotek Måsen, Intersport, Glitter, The Body Shop, Life och Telia. 

 

Gång på mitten mellan den nya främre delen av köpcentrat och den gamla öpnnas upp och ytterligare en takentré med hiss och trappor tillkommer. Lilla torget kommer också förändras. Ytterligare toaletter och ett amningsrum öppnas i oktober.

26 september

Stjärnurmakarn öppnar butik på Torp Köpcentrum

13 september

KICKS stänger sin nuvarande butik på Torp Köpcentrum och öppnar åter i ny lokal på Torp Köpcentrum 19 september. Granne med Kronans Apotek.

10 september

Synotik öppnar butik på Torp Köpcentrum

3 juli

Nu laddar vi för öppning av den främre delen av byggprojekt Torp Köpcentrum. 3 juli öppnas den upp. Butiker som flyttar in är Kitch´n, VILA, Lagerhaus pop up, Elite Nails, Hemtex, Jack & Jones, Vero Moda. Kjell & Company, Rituals och Synsam.

5 maj 

Under v20 kommer parkeringen på framsidan av ICA vara avstängd pgr. av omasfaltering. Öppnas åter under fredagen.

30 mars 

Pressbyrån öppnar i sin nya lokal vid nya huvudentrén. 

4 februari 

Nu rivs innertak, lister på väggar, belysning och ljuslådor i de befintliga kundståken mellan H&M och Forex. Tak och väggar kommer inom kort målas om och ny belysning monteras. Det mesta kommer ske innan köpcentrat öppnar för dagen.

3 februari

Systembolaget flyttar in i sina nya lokaler strax bakom Stora Coop. Butiken utökar med 200 kvadratmeter och blir nu 970 kvadratmeter stort och får ett utbud av ca. 2000 produkter.

 

23 Januari

Stora Coop slår upp portarna till sin nya butik.

Första delen av takparkeringen öppnas upp och ger 250 nya parkering med direktaccess med hiss och rullband ner till entrén vid Stora Coop.

 

Tillfällig gång byggs mellan Stora Coop och fackhandeln. Där går du från Stora Coop och kommer in vid H&M och Kronans Apotek. 

 

10 januari

Pressbyrån stänger för att ge plats för ombyggnationen av en av de stora entreérna. Öppnar i ny lokal i slutet av mars 2020.

 

Coop Forum stänger nuvarand butik 10 januari och öppnar upp i sin nya butik den 23 januari 2020, kl. 10:00

 

1 januari

Pop up butiken Gotteboa stänger

 

 2019

 22 november 

Nu har vi asfalterat klart alla markparkeringar lagom till Black Friday och julhandeln.

 

 

 9 september

Nu ersätts den gamla asfalten på parkeringen mellan ICA Maxi och Hem & Fritidshuset. Beräknat klart v 43. Godstrafik är nu omledd till baksidan av Torp köpcentrum, med infart bakom Coop och Bauhaus.

 

3 september

Entrén vid ICA/Pressbyrån stänger under v36 till v44 för ombyggnad. Entré under tiden via ICA. Entrén öppnas upp inför julhandeln och stängs sen åter i januari för slutförande av entrén.

6 AUGUSTI

Mister Minit flyttar till tillfällig lokal framför Systembolaget i Hem & Fritidshuset.

9 MAJ

Vi bygger om två parkeringsområden. Ombyggnaden börjar den 23 april och pågår till den 10 juni 2019. De nya parkeringsplasterna kommer att få dubbla linjer och parkeringsområdena kommer att belysas med Led-belysning.

 30 APRIL 

Nu stängs entrétornet till Torp köpcentrum vid ICA. Ny tillfällig entré är vid ICAs ny utbyggnad.

 

29mars

Apoteket flyttar från Coop fastigheten till mitten av köpcentrat mitt emot Espresso House

4 februari

Vi spränger för att skapa större personalparkering på baksidan. Fundamenten till uppfarten parkering tak, börjar gjustas.

 

17januari

H&M meddelar att de kommer satsa stort på nya Torp köpcentrat. Butiken kommer utökas från 1500kvm till 2600kvm och då även innehålla konceptet H&M home.

 

10Januari

Nu stängs den sista delen av parkeringen av vid ICA Maxi och vi kan nu få en bild av hur stort det nya köpcentrat kommer bli.

 

  

2018

4oktober

Lekplats och babylounge stängs från 4 oktober pgr av utbyggnaden av Torp. Skötbord finns på våra handikappstoaletter under byggtiden.

 

2 oktober

 

Flexlinje hållplats på Torp köpcentrum är flyttad.

Flexlinjen Uddevalla är en service som Västtrafik ansvarar för. Flexlinjen är till för alla men framför allt för dig som behöver extra omsorg när du reser. Bussarna är bekväma och lätta att kliva av och på, och förarna hjälper dig tillrätta ombord. Flexlinjens bussar kör mellan särskilda hållplatser inom Uddevalla kommun. Du behöver beställa din resa med Flexlinjen i förväg, senast en timme innan du vill resa. För att beställa resa med Flexlinjen eller om du vill ha mer information, ring:

0771-91 90 90

https://www.uddevalla.se/omsorg-och-hjalp/resor-transporter/flexlinjen.html

 

 

1 oktober

 Den förste oktober kommer busshållplatserna vid Coop och ICA Maxi stängas pgr av att dessa ytor blir byggarbetsplatser. Tillfällig busshållplats blir vid negången mot Östra Torp och IKEA .

 

 

25 september

Under ombyggnationen kommer det vara avstängt på några av våra yttre ytor. Kartan nedan visar vilka ytor som nu är avstängda. De gröna linjerna visar nya vägar in på området och till parkeringar samt gula linjer visar gångstråken in till butikerna. Infarten från Norra länken ner mot Coop är nu också avstängd.
Rivning av Coops gamla byggavdelning har påbörjats, marken där delar av de nya byggnaderna ska stå förstärks och det ska grävas nya vatten och avloppsledningar. 

 

parkering torp

 

12 september

 

Infartsvägen till pendelparkeringen är flyttad ca 100m öster ut.

 

29 Augusti

 

Första grävmaskinen är på plats och gräver provhål på Torp parkering, för att kolla bärigheten i marken.

 

Augusti

 

Bygglov har gått igenom

 

Nya torp 

 

Två år efter köpet av Torp Köpcentrum i Uddevalla är nu Olav Thon Gruppen redo för total invändig renovering samtidigt som köpcentrumet byggs ut med 16 500 m2. Över 700 miljoner kronor satsas och den nya totala ytan på 54 000 m2 beräknas öppna på den svenska nationaldagen år 2020.

 

Film nya Torp

 

 ICA Fastigheter har påbörjat sin del av utbyggnaden som sedan ska länkas ihop med fackhandeln på Torp köpcentrum.

 

 

Juni

Bygglov inlämnat. Tas upp i nämnden den 14 juni.

 

 

15 Feb

 Detaljplanen för nya Torp är antagen.

 

8 Feb

 

 

Systembolaget blir den första butiken som flyttas under byggtiden. Redan 15 mars kommer de öppna i Hem & Fritidshuset på Torp köpcentrum.

 

 

2 Februari

  

Senaste nytt angående Deltaljplan / Exploateringsavtal

Exploateringsavtalet var ett av många ärenden på Kommunstyrelsen sammanträde den 31 januari 2018.

 

Beslut; Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige besluta att anta exploateringsavtalet med tillhörande tilläggsavtal.

 

Ärendet kommer till nästa fullmäktigesammanträde som är den 14 februari.

 

Protokoll 2018-01-31

 

 

https://www.uddevalla.se/4.7d70873f152fa01dc9b191de.html

 

   

2017

 16 November

 

Toaletterna på nedervåningen av Hem & Fritidshuset rivs och kunderna hänvisas till våra nya toaletter på andra våningen, granne med Olles Leksaker. Toaletterna på nedervåningen rivs för att göra plats för Systembolaget som ska flyttas över till Hem & Fritidshuset under byggprojektet nya Torp köpcentrum

 

19 September

 

Utställningen är klar.

 

18 Augusti

 

Ett förslag till detaljplan för Torp köpcentrum, är nu utställd för granskning under tiden

18 Augusti – 14 September 2017.

 

  

 

På denna sida kommer information uppdateras allt eftersom

byggnationen framskrider.

 

TORP KÖPCENTRUM GÅR EN SPÄNNANDE FRAMTID TILL MÖTES.