Grilla pizza på utegrillen.

foto av Emelie Sundberg

Att baka Pizza på grillen är enklare än än du tror - förbered pizzadegen dagen innan och få igång grillen i tid samt en riktigt bra pizzasten är allt du behöver

Börja med att tända grillen. När glöden är fin, flyttar du ut den till kanterna av din grill för att värmen kan söka sig upp runt pizzastenen. Kör du med gasolgrill, tänder du de yttersta brännarna. Lägg på pizzastenen i mitten och låt den bli riktigt varm. Är du en riktig pizza lover, kan en pizzaugn vara en god investering.

Under tiden som stenen blir varm, förbereder du din pizza genom att baka ut degen och lägga på toppings. Lägg på pizzan direkt på den glödheta pizzastenen och grädda i ungefär fem minuter med locket på, tills pizzan fått krispig botten och är helt tillagad.

Nu är pizzan redo att ätas. Skär gärna upp den med en pizzaskärare och lägg upp den fint på en träskärbräda för att få den rustika känslan. Du hittar alla tillbehör du behöver inför grillningen hos Cervera på Torp Köpcentrum.

Enkel pizzadeg

310 g vatten

2 tsk torrjäst

550 g tipo 00 mjöl

15 g salt

Blanda ihop vatten med torrjäst. Addera sedan mjöl och salt och knåda degen elastisk i minst 10 minuter.

Låt degen stå i en övertäckt bunke i 2 timmar. Forma sedan 4 bollar genom att dra ut en boll med händerna och skär av med en kniv. Mjöla något om degen är kladdig. Forma till en boll genom att snurra degen i ena handflatan med hjälp av den andra handen.

Jäs på inplastad plåt i ett dygn.

Ta ut degen minst en timme före gräddning.

Pizza med ruccola, pesto och pinjenötter

En sats pizzadeg (går även med färdigköpt)

Ca 5 msk pesto

Ca ½ dl creme fraiche

Ca 30 g rucola

1 stor mozzarella

1 förpackning inlagda kronärtskockshjärtan

Ca ½ dl rostade pinjenötter

Citron

Olivolja

Flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader eller värm pizzastenen på grillen.

2. Bred ut ett lager pesto på pizzabottnen. Klicka ut lite creme fraiche ovanpå.

3. Lägg den på pizzastenen och grädda pizzan i ca 10 minuter.

4. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de fått fin färg.

5. Toppa pizzan med inlagda kronärtskockshjärtan, mozzarella, ruccola och rostade pinjenötter.

6. Avsluta med att pressa lite citron, ringla över olivolja och sedan toppa med flingsalt.

Grill tillbehör/redskap
Cervera
Råvaror
Stora Coop

Aktuella butiker

Tabell med aktuella butiker
Butik Placering Öppettider Kontaktinformation
Öppet i dag 10:00 - 20:00