Grilla pizza på utegrillen.


Att baka Pizza på grillen är enklare än än du tror - förbered pizzadegen dagen innan och få igång grillen i tid samt en riktigt bra pizzasten är allt du behöver
Börja med att tända grillen. När glöden är fin, flyttar du ut den till kanterna av din grill för att värmen kan söka sig upp runt pizzastenen. Kör du med gasolgrill, tänder du de yttersta brännarna. Lägg på pizzastenen i mitten och låt den bli riktigt varm. Är du en riktig pizza lover, kan en pizzaugn vara en god investering.
Under tiden som stenen blir varm, förbereder du din pizza genom att baka ut degen och lägga på toppings. Lägg på pizzan direkt på den glödheta pizzastenen och grädda i ungefär fem minuter med locket på, tills pizzan fått krispig botten och är helt tillagad.
Nu är pizzan redo att ätas. Skär gärna upp den med en pizzaskärare och lägg upp den fint på en träskärbräda för att få den rustika känslan. Du hittar alla tillbehör du behöver inför grillningen hos Cervera på Torp Köpcentrum.
Enkel pizzadeg
310 g vatten
2 tsk torrjäst
550 g tipo 00 mjöl
15 g salt
Blanda ihop vatten med torrjäst. Addera sedan mjöl och salt och knåda degen elastisk i minst 10 minuter.
Låt degen stå i en övertäckt bunke i 2 timmar. Forma sedan 4 bollar genom att dra ut en boll med händerna och skär av med en kniv. Mjöla något om degen är kladdig. Forma till en boll genom att snurra degen i ena handflatan med hjälp av den andra handen.
Jäs på inplastad plåt i ett dygn.
Ta ut degen minst en timme före gräddning.
Pizza med ruccola, pesto och pinjenötter
En sats pizzadeg (går även med färdigköpt)
Ca 5 msk pesto
Ca ½ dl creme fraiche
Ca 30 g rucola
1 stor mozzarella
1 förpackning inlagda kronärtskockshjärtan
Ca ½ dl rostade pinjenötter
Citron
Olivolja
Flingsalt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader eller värm pizzastenen på grillen.
2. Bred ut ett lager pesto på pizzabottnen. Klicka ut lite creme fraiche ovanpå.
3. Lägg den på pizzastenen och grädda pizzan i ca 10 minuter.
4. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de fått fin färg.
5. Toppa pizzan med inlagda kronärtskockshjärtan, mozzarella, ruccola och rostade pinjenötter.
6. Avsluta med att pressa lite citron, ringla över olivolja och sedan toppa med flingsalt.
- Grill tillbehör/redskap
- Cervera
- Råvaror
- Stora Coop
Aktuella butiker
Butik | Placering | Öppettider | Kontaktinformation |
---|---|---|---|
![]() |