5 festivalfrisyrer som håller hela dagen och natten

En dame med kjole og en med dressjakke

Dessa hårtrender klarar av att ligga på gräset och hoppa i eufori på konsert.

Hästsvansen måste tåla mycket på en festival. Du är ute i många timmar – i sol, vind och kanske regn och är hela tiden aktiv. Oavsett om du tar dig runt på festivalområdet eller dansar till din favoritartist så frestar det på håret.

För att undvika att håret blir en enda stor tova är det smart att styla det i förväg. Många tycker också att det är kul att klä upp sig lite extra på när de går på festival och därför har vi tagit fram frisyrerna som både håller hela dagen och är supertrendiga just nu.

1. Dubbla knutar eller ”double buns”

Den här frisyren är cool, avslappnad och precis lagom stylad för festival. Dessutom är den väldigt lätt att få till själv! Gör en mittbena och börja med ena sidan. Ta den övre delen av håret från tinningen upp och snurra till en knut på hjässan. Du väljer själv hur långt bak du vill ha knutarna.

Fäst genom att dra ett resårband runt om eller använd tunna spännen. Gör likadant med håret på andra sidan. Dra loss lite hår framtill för en en mer avslappnad och vårdslös look. Använd hårspray för att ge stadga åt frisyren.

Tips!

Om du vill styla hästsvansen kan du locka löst hår undertill med en locktång eller skapa lite rörelse i håret med saltvattenspray.

to damer med solbriller
to damer med solbriller
Dame med rosa kjole med pressefolk i bakgrunnen
Dame med tiger-kjole og har to hestehaler
Dame med blomster i håret

2. Hårspännen

En trend som verkar vara här för att stanna. Visst är det bra, hårspännen är några av de mest praktiska och snyggaste accessoarerna du kan fixa festivalhåret med.

De håller håret på plats så att det inte trasslar sig och gör att du ser strålande ut under hela festen. På festival är det också tillåtet att vara lite extra kreativ med accessoarerna, så använd gärna flera spännen bredvid varandra.

Tips! Vill du vara extra originell kan du tillverka dina egna hårspännen. Utgå från ett enkelt spänne och köp diverse dekorationer i en hobbybutik. Pärlor, blommor, färg eller strass – endast fantasin sätter gränserna!

3. Bubbelhår

Vill du ha en cool och lekfull hästsvans som inte sjunker ihop är det här looken för dig. Gör en mittbena och dela upp hela håret med en kam. Gör musflätor ganska långt upp på huvudet. Fäst sedan hårsnoddarlängst ner på flätan. Antalet snoddar varierar beroende på hur långt ditt hår är, men tänk att du ska ha omkring 5-7 centimeter mellan varje hårsnodd.

När allt är fäst ordentligt gör du ”bubblor” genom att ta tag i och dra i håret mellan snoddarna – avsluta med hårspray. Det bästa med frisyren är att den bara blir snyggare under dagen!

Tips! Komplettera din hårlook med glittermakeup och ett läppstift i en mörk ton för att maxa festivallooken.

Tips

Vil du være ekstra original, kan du lage spennene selv. Ta utgangspunkt i en enkel spenne, og gå til innkjøp av diverse dekorasjon på en hobbybutikk. Perler, blomster, maling, eller strass – her er det bare fantasien som setter grenser!

3. Boblehår

Vil du ha en kul og leken sveis som ikke klapper sammen, så er dette den du skal gå for. Lag midtskill, og del opp hele håret med en kam. Lag musefletter ganske langt opp på hodet. Så tar du strikker og fester nedover fletten. Antall strikker varierer etter lengden på håret ditt, men tenk at du skal ha rundt 5-7 centimeter mellom hver strikk.

Når alle er festet, lager du «bobler» ved å ta tak i håret mellom strikkene og trekker litt i det, før du går over med hårspray. Det beste med denne sveisen er at den bare blir finere utover dagen!

Tips!

Suppler sveisen med glittersminke og en leppestift i en mørk tone for å gjøre stilen maks festivalvennlig.

4. Fin i fläta

Flätor är alltid ett säkert kort när du är på festival eftersom de håller hur länge som helst. En trend som syntes vid årets Coachellafestival var dekorerade flätor. Allt från sidenband inlindade i flätor till gummiband, ringar, pärlor och snäckskal.

Looken är dessutom otroligt enkel att styla: Du flätar håret som vanligt men lägger in olika dekorationer i flätorna. Du kan köpa dina egna håraccessoarer, men det går också att bära små örhängen eller berlocker från armband i håret.

Tips! Vill du göra lite mer av det kan du även använda hårmascara i delar av håret. 90-talet är ju trots allt tillbaka i modebilden!

Tips!

Vil du gjøre litt mer ut av det, kan du også bruke hårmascara i deler av håret. 90-tallet er jo tross alt tilbake i motebildet!

Dame har konfetti i hår og ansikt

5. Låt det glittra

En av säsongens it-frisyrer på festivalen behöver faktiskt inte innebära någon styling alls. Du tar helt enkelt bara och dränker håret i glitter!

Använder du en glitterspray kommer glittret att hålla hela dagen och håret får lite mer stadga så att din look håller. Har du flätor kan det också vara fint att spraya glitter i benan eller längs flätorna. Läs även våra bästa tips för en glittrande festivalmakeup.

Tips! Matcha färgen på glittret med accessoarerna du har på dig för en enhetlig look.

Tips!

Match fargen på glitteret med tilbehøret du har på deg for en helhetlig look.