Höstmys i stugan

Ljuslyktor från Åhlens Outlet. Kanna från Cervera
Sängkläder från Laura Ashley
Assietter, kanna, uppläggningsfat, bestick, kökshanduk finns hos Cervera

Hösten knackar på vår dörr och känslan av lugn och ro infinner sig. Jessica som driver Instagram kontot @bynilsgarden har valt ut sina inredningsfavoriter.

Ta in höstens blommor och njut av dem i hemmets lugna vrå. Dahlior, Kärleksört och Höstanemon är bara några av de vackra höstblommor som även går att ta in som snittblommor. Här i vit karaff från Cervera med en härlig bukett med Dahlior. Mysiga ljuslyktor för höstens i en passande färg, rost gul hittar du hos Åhlens outlet.

Finns inget härligare än att under en ruggig höstmorgon ligga kvar i sängen och gosa in sig i värmen, som dröjt sig kvar från natten. Jessica har inrett Torpets sovrum på Dal med ljuvliga sängkläder med vackra rosor från Laura Ashley.

En gofika ihop med familjer och vänner är alltid ett kärt tillfälle och ökar höstens mysfaktor med 100%. Här är Jessicas fantastiska kardemummakaka med äpple och kokos fint upplagt på assietter och uppläggningsfat från Cervera.

Kardemummakaka med äpple och kokos


Ingredienser till kakan:

2 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

1 dl mjölk

75 gram smör

~ 3 äpplen i bitar

~Kanel, strösocker och pärlsocker

~ Riven kokos till formen

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och vänd sedan ner i äggblandningen. Tillsätt mjölk och smör.

Smöra och " bröa" formen med kokos.

Häll i fyllningen.

Skölj och skiva tre äpplen i mindre delar. Lägg i äpplebitarna i smeten och pudra över ett tunt lager kanel och socker. Strö sist av allt lite pärlsocker över kakan och grädda i nedre delen utav mitten i 35 minuter.

Serveras gärna med vaniljglass.

Aktuella butiker

Tabell med aktuella butiker
Butik Placering Öppettider Kontaktinformation
Öppet i dag 10:00 - 20:00
Öppet i dag 10:00 - 20:00