Meny
 
Höstmode 2019

Cubus

Höstmode 2019

Har du koll på höstens modetrender? I höst blickar modevärlden bakåt till 70 och 80-talet. Man ser två parallella modelinjer Murrigt, välklätt 70-tal och färgrikt, lekfullt 80-tal.

Till hösten är det välklätt, damigt som gäller. Knytblus, klockade kjol eller byxkjol, kavaj och trenchcoat är bara några av plaggen som gör sitt återtåg in i garderoben i höst. Gärna i brunt, beige och cremefärgat med accentfärgerna murrig orange, vitt, vinrött, blått och mörkgrön. Rutigt eller grafiska mönster är också hett, nu när modet flörtar med 70-talet. 

 

                                            

                                             H&M

 

Under hösten är  accessoarerna minst lika viktiga för att få till den rätta touchen, axelremsväskor, sidenscarfens både i håret och runt halsen samt knähöga skinnstövlar är några av de accessoarer som ger den perfekta damiga stilen.

 

                                          

                                           H&M

 

Ett nytt spännande plagg vi inte har sett på ett tag, kommer vara stor i höst och det är capen och då gärna ton i ton med en polotröja. 

 

Vissa hösttrender kan härledas både till 70 och 80-talet. Som plagg med stora gotiska rosor, där det flörtas med 70-talets flower power och 80-talets starka färgskala, som leder till 2019 alldeles egna blommiga uttryck.

 

Jeans kommer både i utsvängt 70-tal  och Mom jeans med hög midja som på 80-talet.

 

                                              

                                              Gina Tricot

 

Skärp är även det en trend som påminner om båda årtiondena. Både smala och stora skärp är trendigt i höst. Men det viktigaste är att de ska markera midjan oavsett om de sitter utanpå kavajen, klänningen eller på byxan.

 

Den andra modelinjen som härstammar från 80-talet har vi sett ett tag, men nu kommer den med full kraft. Det blir starka färger och gärna samma färg från topp till tå. En kavaj, byxa och tight topp i samma färg är ett måste, för den trendige i höst. Gärna med en väska i en stark avvikande färgskala. Vi får en färgexplosion i turkos, gult, grönt och skärt.

 

Modet sneglar också på det mer grungiga och punkiga 80-talet med stora kängor som Doc Martins, nitar, stora skjortor, t-shirt med tryck och svarta plagg. Nu med en mer polerad yta än på 80-talet.

 

                                            

                                             BikBok

 

Skinn och läder är ett annat material som syns på catwalken inför hösten. Då i färgskalan, Brunt, svart, beige och creme.  Byxa, kjol, klänningen eller jacka i skinn. Vilket plagg du än väljer följer du höstens modetrend. Här är valet av material det viktigaste.

 

Stickade tröjor är det perfekta höstplagget. I år kommer de i dova murriga färger och i färgglada kulörer. Bara att välja efter stil och humör.

 

Sist men inte minst smycken. I höst kan du välja på chica 70-talet med lite mindre sobra smycken i klassiskstil eller stora och då gärna i matchande set, i guld, pärlor eller stenar.

 

Nu ser vi fram emot en stilsäker höst.

Senast ändrat - 27 augusti 2019

Relaterade butiker

Bik bok loggo
Hennes & Mauritz logo
gina tricot logo