Meny
 
Hetaste hudvårdstrenderna

Hetaste hudvårdstrenderna

Nu är det dags att uppdatera hudvårdsrutinen inför hösten! KICKS berättar allt du behöver veta om ingredienserna alla pratar om just nu

Mikrobiom – hudens minsta bästisar

Du har säkert koll på att det lever miljontals goda bakterier i din mage, som ser till att den fungerar som den ska och att du mår bra. Men visste du att även huden har en nyttig mikroflora som hjälper till att hålla den i balans? Hudens naturliga sammansättning av mikroorganismer kallas för mikrobiom och fungerar som ett slags immunsystem. När hudens mikrobiom är i obalans blir den lättare torr, röd och reaktiv.

 

Genom att använda hudvård som innehåller pre- eller probiotika skapar du bättre förutsättningar för de goda bakterierna på hudytan, så att de kan göra huden mer motståndskraftig. Alla hudtyper mår bra av hudvård med pre- och probiotika, men speciellt du med känslig, stressad, aknebenägen och irriterad hy kan bli hjälpt av att stärka upp ditt mikrobiom – hudens minsta bästisar.

  

                                         

Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Serum 50 ml, 995 kr.
Föryngrande serum med sju olika pro- och prebiotika, som ger mjukare och friskare hy.

 

Clinique Redness Solutions Soothing Cleanser 150 ml, 305 kr.
Mild rengöring med lugnande probiotika.

 

Niacinamid – hej då stora porer!

Hela hudvårdsvärlden har det senaste året gemensamt klappat händerna och hyllat niacinamid som en superingrediens – och det med rätta. Niacinamid är en form av vitamin B3, som har flera fantastiska effekter på huden. Det ökar elasticiteten och spänsten i huden, vilket gör att stora porer blir mindre synliga. Det har också en synlig effekt på pigmenteringar och lugnar stressad och känslig hud, vilket i sin tur resulterar i en jämnare hudton.

 

                                                   

Emma S. Treatment Niacinamide Formula 60 ml, 349 kr. Gelcreme med niacinamid, hyaluronsyra och BHA-syra. Används efter rengöring, men innan serum och ansiktscreme.

 

Clinique Moisture Surge Eye 96H Hydro-Filler Concentrate 15 ml, 375 kr. Lätt ögongel som med hjälp av bland annat niacinamid, peptider, koffein och C-vitamin stramar upp, lugnar, återfuktar och svalkar ögonområdet.

 

AmpulleR – effektiva shots

De är enkla att använda och innehåller höga doser effektiva ingredienser. Hudvårdsampullerna är det just nu absolut trendigaste sättet att förpacka kurer som ger en extra boost till din hudvård.

                          

Biotherm Life Plankton Ampoule Face Serum, 615 kr/8 st. Intensivt återfuktande ampullkur för åtta dagars användning. Passar alla hudtyper.

 

L’Oréal Paris Revitalift Filler 7 Day Cure Replumping Ampoules, 199 kr/7 st. Ampuller med hyaluronsyra som gör huden spänstigare och intensivt återfuktad på sju dagar.

 

Gurkmeja – klassisk hudhjälte gör comeback

Hudvårdsbranschen hämtar ibland inspiration från trenderna i matvärlden. När alla hälsosamma foodisar började hylla ”golden milk” – en varm dryck gjord på växtbaserad mjölk och gurkmeja – tog det inte lång tid innan produkter med just gurkmeja ställdes upp i hudvårdshyllorna. Men gurkmeja är egentligen ingen ny hudvårdsingrediens, redan för flera tusen år sedan upptäcktes gurkmejas anti-inflammatoriska effekt på huden. Vetenskapliga studier har sedan dess bevisat att det är den kraftfulla antioxidanten kurkumin  som hämmar inflammationer, och dessutom

ser till att hålla porerna rena.

                                              

Clarins Double Serum 30 ml, 900 kr. Antiage-serum som bland annat innehåller extrakt av gurkmeja. Passar alla hudtyper och röstades fram till bästa serum i KICKS Beauty Awards 2020.

 

Kiehl’s* Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Face Masque 100 ml, 470 kr. Exfolierande ansiktsmask som ger ny energi och lyster till trött hud.

 

Bakuchiol – antiage från naturen

Retinol (även känt som A-vitamin) är en av hudvårdsvärldens mest hyllade antiage-ingredienser, som vetenskapligt bevisat ger synlig effekt. Enda problemet med retinol är att det för de allra flesta gör huden torr och irriterad till en början, innan huden har vant sig. Men, nu finns det ett alternativ – bakuchiol, ibland även kallat bio-retinol, då det är en helt naturlig ingrediens från växtriket. Effekterna av bakuchiol liknar alltså dem du får av retinol: en jämnare hudton och hudstruktur och mindre synliga porer, men du slipper irriterad och torr hud under den första tiden.

                                                   

 Ole Henriksen Glow Cycle Retin-Alt Power Serum 30 ml, 745 kr. Serum med bakuchiol och AHA-syra. Jämnar ut hudytan och minimerar fina linjer, rynkor och pigmentfläckar utan att irritera huden

 

 Skin Treat Purifying Bakuchiol Overnight Face Mask 50 ml, 229 kr. Lystergivande nattmask med bakuchiol som jämnar ut hudtonen, och exfolierande AHA- och PHA-syra.

 

    Källa; text Caisa Jansson, foto Martin Petersson

 

 

Senast ändrat - 14 oktober 2020

Relaterade butiker

kicks-logo