Meny
 
Barfota sommar.

Barfotasommar.

Under sommaren upptäcker vi att våra fötter kanske inte fått den tillsyn som de förtjänat under året.

Många av oss lider av hälsprickor, förhårdnader och liktår, vilket inte alltid ser fint ut nu när sommarsandalen ska på. För mycket vatten och kyla samt för trånga skor är de vanligaste orsakerna till ovan problem. Men lugn det finns enkla tips för att förebygga dessa problem.

Fotbad Uppblåsbart från 129kr samt Moisturizing Socks 149kr från Life.*

 

 

Hälsprickor uppstår när huden är torr och tjock d.v.s. oftast på hälen och trampdynan. Med hjälp av fotbad helst varje vecka, kan du mjuka upp dessa ytor på foten. Droppa gärna i lite olja eller fotsalt i badet och njut av det ljumnavattnet som omsluter dina trötta fötter. Följ upp med att slipa dina fötter antingen med en vanlig eller en elektrisk fotfil.

Elektrisk fotfil, Scholl 908 kr samt Compeed, 40% salicylsyra 64 kr från Apoteket*

 

 

Du förbygger hälsprickor och andra förhårdnader att uppstå, genom att använda mjukgörande fotkrämer till dina fötter. Smörj in dina fötter varje dag med mjukgörandekräm på dagtid samt en fetare salva under natten. Trä gärna på en tunn strumpa under natten för att slippa fettfläckar på dina lakan. Krämerna får gärna innehålla en hög halt av karbamidinnehåll eller salicylsyra. Har du riktig svåra hälsprickor finns det särskilda plåster som påskyndar läkeprocessen.

 

 

 

 

PediCare,  Uppmjukande Fotbad 74 kr samt Intensivt Vårdande Fotkräm 94 kr från Kronans Apotek*

 

 

Liktår och förhårdnader uppstår vid tryck där att tårna ligger mot varandra. Oftast orsakat av för trånga skor. Håll dina fötter mjuka och sköna enligt ovan tips och tänk på att skor och strumpor ska vara rymliga för att undvika dessa åkommor. Du kan komma långt på egen hand, men kontakta läkare om du får återkommande eller långvariga problem och när det gör mycket ont. Diabetiker bör vara extra uppmärksammade på fotproblem, då de kan leda till alvarliga konsekvenser.

 

 

 

                                 

 

                          Passa nu på att släppa era fötter fria under sommaren. Bästa fotfilen är en

                                           härlig sandstrand eller mjuka solvarma klippor.

 

 

Källa; Kronan Apotek och Apoteket

 

* Alla priser är cirka priser och kan förändras över tiden.

 

 

Senast ändrat - 01 augusti 2019

Relaterade butiker

apoteket logo
life logo
kronans apotek logo