Meny
 
Back to school

Ryggsäckar och kläder, Stadium 

   

 

 

 

Back to School!

Nu går dagarna snabbt och det är snart dags för skolstart. En spännande tid som kräver lite förberedelser. Varje höst blir man lika förvånad över hur mycket barnen växt. Byxorna som satt bra på våren, har helt plötsligt hamnat långt upp på smalbenet. Tårna tar emot i skorna och allt verkar ha krympt minst en storlek. Men lugn, på Torp finns allt du behöver inför skolstarten.

                                                   Här kommer våra bästa tips inför skolstarten.

 

Dubbla regnställ och stövlar. Då slipper du släpa regnstället mellan hemmet och skolan samt de finns alltid till hands där det bäst behövs.

regnställ

 Regnställ Helly Hansen och stövlar Tretorn, Stadium.

 

Märk barnens kläder, de har en förmåga att försvinna på skolan. Tvättsäkra märkpennor finns hos bland annat Panduro och Hemtex. Du kan också använda dig av tvättsäkra namnklistersmärken.

 

Innetofflor kan vara nästan vilken typ av sko som helst, men de bör vara lätta att ta på för att barnen ska bry sig om att använda dem. Kanske inte den viktigaste skolprylen men den medför ändå att barnens fötter och strumpor är betydligt renare när de kommer hem från skolan.

 

Köp byxor som är lite längre och vik upp dem. På det sättet kan byxans livslängd fördubblas.

 

Välj inte de dyraste märkena på barnkläder, om du inte tänkt sälja dem eller låta syskonen ärva. Barn växer fort och dessutom utsätter de sina plagg för större påfrestningar än en vuxen.

 

Lägg kläder som barnen tröttnat på som ombyteskläder. Då kanske de blir använda några gånger till, för att de måste.

 

sport

 Träningskläder från SOC, Stadium

 

           Kom ihåglista skolstart

 

 • Regnställ (galon för de yngre)
 • Stövlar
 • Tunnare mössa
 • Vantar/handskar, finns även vattentåliga
 • Gymnastikkläder (shorts, t-shirt, overall, leggings, linne eller gymnastikdräkt)
 • Tennisskor för inomhusbruk
 • Innetofflor
 • Utomhusskor, gärna tennisskor
 • Ombyte kläder (byxa, tröja, underkläder och strumpor)
 • Skolväska
 • Gymnastikbag

skolstart

Skolkläder, KappAhl och träningskläder SOC, Stadium 

 

Precis som vuxna vill barn göra sig fina när det är något stort på gång. Att få gå ut och handla lite nya kläder inför skolstarten behöver inte vara en frustrerande upplevelse. Se till att ha god tid på er. Bryt av med en mysig fikastund eller lunch på favoritrestaurangen. Gå in i två-tre klädbutiker för att sen byta till en butik som barnen uppskattar mer, t.ex. djuraffären eller en leksaksaffär. Kommunicera tydligt vad det är ni ska handla och lyssna på barnets önskemål då det gäller färg och material i kläderna. 

 

skolstart

 Skolkläder, KappAhl

 

Att börja skolan igen efter sommarlovet är både kul och läskigt. Vad ska vi få lära oss i år, är kompisarna kvar och vad har de gjort i sommar. Att själva få välja ut en ny ryggsäck, det fina pennskrinet eller blocket ger en högtidlig stämning och förväntan inför skolstarten. Vem minns inte när man stod och valde papper till bokomslagen.

 

pennor

 Block, pennor och klämmor, Panduro och Block Mumintrollen, Böcker & Blad

 

Nu är det dags BACK TO SCHOOL!

Senast ändrat - 14 augusti 2018

Relaterade butiker

Stadium logo
Logo Panduro
kappahl-logo