Meny
 
Systembolaget

Systembolaget flyttar inom Torp köpcentrum.

Den 15 mars kommer Systembolaget flytta från sina nuvarande lokaler vid Coop Forum bort till Hem & Fritidshuset.

 

Denna förflyttning är ett led i den kommande utbyggnaden av Torp köpcentrum. Den nya butiken är byggd enligt Systembolagets senaste butiksutformning.

Historia

Det moderna Systembolaget föddes 1955 då ett stort antal regionala systembolag slogs samman till ett enda rikstäckande företag. Tanken då som nu är att sälja alkohol på ett ansvarsfullt sätt, med omsorg om folkhälsan.

Visst har det förändrats en hel del i hyllorna på Systembolaget genom åren. Historiskt har utbudet tagits fram av kunniga dryckesexperter, men det styrs  även av kundernas efterfrågan. Systembolaget har även drivit på trender, som till exempel det alkoholfria sortimentet och ekologiska drycker.

                                                               

 

Tjänster på systembolagets hemsida.

Provningsprotokoll

Vill du göra din aldeles egna vin- eller ölprovning med vänner, kollegor eller familj.  Att prova våra drycker hemma är ett bra sätt att lära sig känna igen druvsorter, vinregioner, öltyper eller olika whiskysorter. På Systembolagets hemsida finner du färdiga  provningsprotokollen, som används vid dryckesprovningarna i Systembolagets egna butiker.                              

Mat & Dryck

Hur kombinerar du mat och dryck. På Systembolagets hemsida hittar du flera tips på dryck i matlagning, hur du kombiner dryck och mat samt passande tilltugg till olika drycker. Du kan också fråga personalen i butiken om hjälp med vad som passar till just din meny.                                 

Fest på gång

Hjälp, hur beräknar jag åtkomst av dryck på min tillställning? Lugn, använd Systembolagets dryckesplanerare, den hjälper dig beräkna mängden alkoholhaltiga samt alkoholfria drycker som går åt.

Blir det dryck över från middagen kan du lämna tillbaka oöppnande drycker inom två veckor. Det är bara att gå till kassan i vilken Systembolaget-butik som helst. Ta med kvittot och det kort du betalade med. Enkelt och smidigt.

 

                                                   

Senast ändrat - 26 mars 2018