Meny
 
öl

Brygg ditt egna öl

Är du sugen på att brygga ditt egna öl?  Lilla kökbryggeriets ölbryggerikit hittar du hos Cervera på Torp köpcentrum.

Köksbryggning handlar om att vara kreativ, att på ett kul och enkelt sätt kunna skapa sin egen öl. Det Lilla Köksbryggeriets kompletta ölbryggningskit är framtaget för att passa de flesta kök. Efter fyra veckor har du ditt helt egna öl. Brygg, njut och skryt!

 

                                 

Una Cervera Por Favor

Cervera har tillsammans med Det Lilla Köksbryggeriet tagit fram ett helt eget ölrecept - Una Cervera por favor!.En öl speciellt framtagen för att passa sommaren och våren. Det är en välsmakande American Pale Ale med lagom beska och frisk smak. Dofterna drar mot exotiska frukter och den har en hint av tallbarr. Receptet räcker till ca. 12 st. flaskor 5% American Pale Ale.

 

                             

 

Ölbryggarens bästa tips

Håll rent!

Hygien är A och O när man brygger. Börja med att diska allt rent, använd sedan medföljande desinficeringsmedel för att ta död på alla bakterier.

 

Brygg med en kompis!

Att brygga blir så mycket roligare om man är fler. Det blir även enklare att hälla, sila och brygga när man har tillgång till fyra händer.

 

Designa egna etiketter

Ta det tunnaste pappret du har. Klipp ut och rita motiv, eller printa ut på printer. Sen penslar du baksidan av papperet med lite mjölk, och fäst etiketten på flaskorna. Snyggt!

 

Öl är färskvara

Vänta inte med att dricka upp ölen, den blir inte bättre med tiden. Humle är färskvara och tappar smak och arom redan efter några veckor.

 

Brygg igen!

Ingen blir proffs efter första bryggningen. Det bästa sättet att lära sig att designa egna recept är att brygga om och om igen. På så sätt lär man sig humlens olika egenskaper, olika jästsorters effekt eller hur man får till den där perfekta bärnstensfärgen i ölet.

 

                               

 

Vilket glas ska jag välja?

IPA

Kan drickas i en kupa men gör sig allra bäst i ett speciellt IPA-glas. Detta för att IPA är en aromatiskt öl som blir bättre i glas som kan lyfta smakerna och behålla aromen.

 

Pilsner/Lager

En pilsner dricks bäst i ett högt och smalt glas som ger ölet den majestätiska skumkrona som det förtjänar. Dessa kan med fördel förkylas i frysen så de är riktigt kalla och behåller ölet kallt och gott.

 

Stout

En stout som har fått lagra i några år, kan med fördel avnjutas i ett kupat glas men gör sig även i ett enklare vinglas. Det tunna glaset bidrar till en enklare munkänsla och kupan i glaset hjälper till att driva upp aromen.

 

Veteöl

Det traditionella veteölglaset är avlångt och går från smalt i botten till brett i öppningen. Veteöl har en unik förmåga att bilda ett tjockt vitt skum och därför passar ett trattliknande glas utmärkt.

 

Ale

Ett aleglas har gärna fot, antingen rakt eller lite svängt med kupad kant. För att ölen ska bevara kylan, skummet och doften så är det bra om glaset inte är för stort, 30 till 40 cl är lagom.

 

Film hur du brygger med lilla kökbryggeriet

Film om hur du tappar öl på flaska

Senast ändrat - 30 april 2019

Relaterade butiker

Cerveras Logga