Meny
 
kaffe

Kaffe-en ljuvlig dryck

GOTT Kaffe..
De flesta har en relation till kaffe – vare sig man tycker det är gott eller inte.
En del föredrar en slät kopp bryggkaffe medans andra föredrar en krämig caffè latte. 

Hos Kahls The & kaffehandel hittar du alltid noggrant utvalda kaffebönor, från olika ställen i världen. Vi kan erbjuda Single Estate-kaffen där alla bönor kommer från en och samma farm eller Single Origin-kaffen som betyder att man tar ett kaffe från en speciell farm eller kaffen från samma område och blandar dessa. Det kan vara några kaffebönder som går ihop och säljer sitt kaffe föratt exempelvis få lite mer volym.

 

Alla våra kaffesorter är noga provsmakade och rostade för att du skall få en kopp riktigt lyxigt kaffe, espresso eller vad du väljer att tillreda. För speciella tillfällen kan det vara gott med lite smaksatt kaffe. Kaffe med smak av apelsin eller kardemumma, eller vår storsäljare: Irish Cream. Vi smaksätter våra kaffen med aromer som är fria från allergener för att det skall passa alla.


När man kommer till oss för att köpa kaffe har vi alltid en massa frågor till dig! Vill du havmörkrost eller mellanrost, fruktigt eller fylligt, hela bönor eller malet kaffe, hur ska det malas – detta kanske är en svår fråga tänker ni, men det är helt enkelt viktigt att veta om kaffet ska bryggas, kokas, pressas, användas i en perkulator eller om det ska vara till en espressomaskin! Ju kortare tid vattnet är i beröring med kaffet, desto finare behöver vi mala kaffet, för att få ut så mycket smak som möjligt av det.


En utav våra storsäljare är Monsun Malabar, som kommer från Malabar-kusten i Indien. Dettahar vi haft sedan starten här på Torp 2002. Det är mörkrostat och den långa lagringstiden gör att kaffet är extremt fylligt i smaken med en lång och härlig eftersmak. Tvärtemot vad många tror är mörkrostat kaffe snällare mot magen, då mycket syra försvinner från kaffet när det rostas hårdare.


Hos oss på Kahls The & Kaffehandel kan du även köpa med dig en god kopp kaffe! Vi har ett brett sortiment av Take Awaykaffe, både vanlig brygg och olika varianter från vår fina espressomaskin. Vi är alla utbildade baristor och gör alltid vårt bästa för att du ska få kaffet precis så som du vill ha det! 


Förutom kaffe hittar du över 150 tesorter i lösvikt hos oss liksom chokladpraliner, chokladkakoroch mycket mer som hör presenter och vardagslyx till!

Senast ändrat - 14 februari 2020

Relaterade butiker

kahls loggo