Meny
 
Glöggmingel

Glöggmingel

Glöggmingel är en trevlig tillställning där man kan träffas både ute eller inne för mysa i vintermörkret.

Nu för tiden kan ett glöggmingel bestå av mer än traditionell saft- eller rödvinsglögg med hackad mandel och russin med den lilla pepparkakan och grönmögelost till.

 

Sedan 2003 kommer till exempel Blossa med nya glöggsmaker varje år. En trend som flera glöggleverantörer har hakat på. I år inspireras Blossas glögg av smaker från staden Valencia i Spanien. Glöggen är en vit starkvinsglögg med smak av traditionella glöggkryddor, apelsinskal och apelsinblom. 2021 års Blossa glögg finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 29 september.

 

Det finns också andra alternativ till vinglöggen tex. Glögg spetsad med cognac, Gin eller bubbel med julens smaker. Det bästa är att de oftast finns i alternativen alkoholfritt, vilket gör att alla kan få njuta av glöggminglet.

 

När vi bjuder till fest är det roligt att kunna duka vackert. På ett glöggmingel står Glöggsettet i fokus. Det kan vara mer traditionellt i lergod och porslin eller modernt i glas och metall. Vilket man väljer sätter tonen på hela dukningen på glöggminglet.

 

Glöggset från Cervera 

 

5 superenkla tapas

 

Till den söta glöggen är det gott att bryta av med något salt och smakrikt. Här kommer fem enkla, snabba och goda tilltugg som passar bra til glöggen.

 

❥ Toppa fröknäcke med skivor av getost och fikonfklyftor. Ringla över dadelhonung (eller vanlig honung) och strö över gräslök.

 

❥ Skär Västerbottenost eller vällagrad herrgårdsost i kuber. Doppa i tryffelhonung (eller vanlig honung) och vänd sedan i hackad rostad mandel.

 

❥ Toppa rotfruktschips med en kräm på vällagrad cheddarost, färskost och crème fraiche.

 

❥ Rulla ut färdig smördeg på en ugnsplåt och toppa med ädelost (eller annan smakrik ost), grönkål och valnötter. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Toppa med färdigpicklad rödlök precis innan servering.

 

❥ Stek padrones i rikligt med het olja tills de fått fin färg. Tillsätt ett par krossade vitlöksklyftor och fräs ytterligare några minuter. Strö över flingsalt och rostade sesamfrön, servera direkt.

  

  

Källa Cervera.

 

Senast ändrat - 03 december 2021

Relaterade butiker

Cerveras Logga