Meny
 
Boosta hösten

Boosta - Hösten

Nu går vi mot höst och vinter och många av oss brukar känna sig trötta och immunförsvaret är lågt. Men hjälp finns att få. Här tipsar Life om deras fyra bästa kosttillskott för att boosta kroppen inför höst- och vinterhalvåret utmaningar.

                                          

D-Vitamin

D-vitamin kallas även för solskensvitamin beroende på att kroppen själv kan tillverka vitaminet då huden utsätts för solljus. Heltäckande kläder försämrar drastiskt kroppens förmåga att själv bilda D-vitamin. Under höst- och vintermånaderna då solen lyser med sin frånvaro och de få solstrålar som då och då tittar fram har väldigt svag styrka,  måste vi helt förlita oss på att kosten täcker vårt behov av D-vitamin. Mest D-vitamin hittar vi i livsmedel som ägg och fisk samt i mindre mängd i svamp, mjölkprodukter och berikade margariner.

Fett är bra ihop med D-vitamin. D-vitamin är ett fettlösligt vitamin vilket innebär att man måste äta mat som innehåller fett i samband med att man intar D-vitamin för att vitaminet ska tas upp av kroppen.

 

Vitamin D bidrar till:

 

 • Normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor.
 • Normala kalciumnivåer i blodet.
 • Immunsystemets normala funktion.
 • Att bibehålla normal benstomme.
 • Att bibehålla normal muskelfunktion.
 • Att bibehålla normala tänder.
 • D-vitamin har en roll i celldelningsprocessen.
 •                                    

Vitamin C

Life Vitamin C + Berries innehåller  en form av C-vitamin som kallas kalciumaskorbat. Produkten innehåller även extrakt från acerola, gojibär, blåbär och acaÍ.

C-vitamin eller askorbinsyra som det heter när det syntetiseras av växter är  en vattenlöslig vitamin som människan själv inte kan producera och som därför behöver tillföras dagligen via kosten eller kosttillskott.

 

Eftersom askorbinsyra i stora doser som 1000mg kan påverka känsliga magar använder vi i Life Vitamin C + Berries istället en annan form av C-vitamin som kallas kalciumaskorbat. En av fördelarna med just kalciumaskorbat framför askorbinsyra är  att kalciumaskorbat är syraneutralt och brukar därför tolereras bättre av känsliga magar. Produkten innehåller även extrakt från acerola, gojibär, blåbär och acaÍ.  

 

Vitamin C bidrar till:

 

 • Att bibehålla immunsystemets normala funktion under och efter intensiv fysisk träning.
 • Normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens normala funktion. Normal kollagenbildning som har betydelse för benstommens normala funktion.
 • Normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion. Normal kollagenbildning som har betydelse för tandköttets normala funktion. Normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion. Normal kollagenbildning som har betydelse för tändernas normala funktion. Normal energiomsättning.
 • Nervsystemets normala funktion.
 • Normal psykologisk funktion.
 • Immunsystemets normala funktion.
 • Att skydda cellerna mot oxidativ stress.
 • Att minska trötthet och utmattning.
 • Att återbilda den reducerade formen av vitamin E.
 • Vitamin C ökar järnupptaget

  

                                       

Zink

Zink deltar i flera livsviktiga processer i kroppen och bidrar bl a till att bibehålla normal synförmåga, fertilitet, hår, hud, naglar och immunsystem.

Lifes Zink innehåller aminosyrekelaterad zink. Alla mineraler är beroende av en eller flera bärare för att kunna tas upp och transporteras runt i kroppen. Normalt sett ska vårt matsmältningssystem kelatera mineralerna i maten men ensidig kost och nedsatt matsmältningsfunktion kan försämra den förmågan. Kelaterade mineraler har generellt sett en betydligt bättre upptagningsförmåga än icke kelaterade.

 

Zink kan återfinnas i kroppens alla celler, men har en särskilt hög koncentration i ögon, hud, hår, naglar, hjärna, hypofys, binjurar, könsorgan, sköldkörtel, lever och njurar. Över 70 olika enzymer i kroppen är beroende av zink för att fungera optimalt. Zinkupptaget gynnas av protein (främst animaliskt protein) medan fytinsyra som återfinns i bl. a. fullkornsprodukter, liksom nötter och baljväxter, hämmar upptaget. Vegetarianer bör därför kontrollera att de får i sig tillräckligt med zink. Zink deltar i prostaglandinsyntesen vilket innebär att personer som äter Omega-6 (Nattljusolja) med fördel kombinerar båda produkterna med varandra.

 

Hälsofördelar med zink:

 

 • Bidrar till att bibehålla normalt immunsystem
 • Bidrar till att bibehålla normal synförmåga
 • Bidrar till att bibehålla normalt hår, hud och naglar
 • Bidrar till att bibehålla normal benstomme

 

                                    

Probiotika

Life Probiotika med  5 miljarder levande mjölksyrabakterier från 7 olika stammar kan med fördel användas som ett dagligt tillskott.

Kapseln bör sväljas hel men man kan också dra kapselhylsorna isär och strö innehållet i t ex fil. Får dock inte upphettas. Tillskottet är särskilt lämpligt i samband med utlandsresor.

 

Vårt levnadssätt skiljer sig dramatiskt från våra förfäders. Idag äter vi mycket snabbmat, lever under ständig stress och därför är det inte så konstigt att många av oss drabbas av obalans i vår egen bakterieflora.

 

Om du genomgått tarmrening för att rensa kroppen från orenheter, är risken stor att du även påverkat mängden goda bakterier negativt också. Det är därför viktigt att bygga upp tarmen med mjölksyrabakterier efteråt. Man kan göra det medan man renar tarmen, men vanligare är att man gör det direkt efter en rening.

Senast ändrat - 10 september 2020

Relaterade butiker

life logo