Meny
 
Sportlov

Sportlovs kul

Vad händer i Uddevalla under sportlovet?  Här kommer lite tips på aktiviteter för barn mellan 5-12år under sportlovsveckan.

Åka skridskor i  Fridhemshallen

Tider för allmänhetens åkning finner du under ishall på kommunens hemsida.

Har du inte utrustning kan du hyra. Hjälmar finns att låna gratis. Skridskor storlek 28-45, 20:-

Behöver du slipa dina skridskor kostar det 50:-

 

Härlig utställning på Bohusläns museum

Bävehallen på museet blir under en tid hem för en mängd av olika djur. Min djuriska park är en minst sagt en fantasieggande utställning för hela familjen. Här möter du ett 40-tal djur som på ett kreativt och lekfullt vis är sammanfogade av olika prylar vi människor omger oss med i vardagen. Enligt upphovsmannen själv, Eric Langert. Djuren kommer dela rummet med en djurverkstad där du som besökare har möjligheten att konstruera ditt egna fantasidjur av återvunnet material.

 

Play zone Arcade på Torp köpcentrum

Tävla mot varandra och testa reaktionsförmågan i det reaktionssnabba spelet Catch the Light. På en minut ska du försöka plocka flest poäng. Dessutom kan du provspela både fotboll-, hockey- och dansspel. Den 21-24 feb kl. 11-17. Lilla torget vid Glitter. Aktiviteten är gratis.

 

Barnföreställning  Pudlar och pommes

Pudlar och pommes är en föreställning fylld med humor, nyskrivna sånger samt alla tänkbara slags knasigheter. Men den rymmer också stora tankar om hemlängtan, misstänksamhet mot obekanta hundar och hur skillnaden mellan främlingar och nya vänner inte behöver vara så stor.

Regionsteatern  väst den 16 feb kl 11:00-11:45 samt 13:00-13:45. Rek. ålder 5-9år. Biljetter köps på  nortic.se. Pris 40kr. Föreställningen är ca. 45min.

 

Cirkusskola på lovet med Cirkusexpressen

Kom och testa häftiga cirkuskonster med ledare från Cirkusexpressen!Cirkusskolan avslutas på torsdagen med cirkusshow med deltagare och tränare, där familj och vänner är välkomna!

 

Måndag 18 till torsdag 21 februari på Regionteater Väst. Från 8 år och uppåt. Pris 50kr. föranmälan krävs. Anmälan: Görs från den 5 februari klockan 10.00 på uddevalla.se/barnkultur

 

Lajv Magikaos 19 februari

Harry Potterinspirerat lajv på Uddevalla Stadsbibliotek. För barn 9-12 år.

Nu har du din chans att i två timmar få kliva in i en magisk värld på hogvarts. Innan du går hem kommer du ha varit med om magi, kraftfulla ritualer och ha löst ett mysterium.

Boka plats från den 5 februari på telefon 0522-69 65 03 efter klockan 10.

 

Lajv Sanningssökarna  20 februari

Lajv på Dalabergs bibliotek inspirerat av Amulett-böckerna. För barn 9-12 år.

Tycker du också att vardagen kan vara lite tråkig? Drömmer du om andra världar? På biblioteket har det dykt upp mystiska varelser och du är behövd! Nu har du din chans att i två timmar få vara med på ett lajv och försöka ta reda på varför varelserna är här och hur de kom hit.

Boka plats från den 5 februari på telefon 0522-69 65 43.

 

 

Senast ändrat - 12 februari 2019