Meny
 
Sommarlekar & pyssel

Sommarlekar & pyssel

Sommaren är tid för lek och skratt! Extra kul är det om man fått vara med och skapa sina egna favoritleksaker.

                                                                                                          Kubb

Sommarens kubbmatcher blir ännu roligare med ett färgglatt, personligt kubbspel! Måla de olika pjäserna i dina favoritfärger och överös dem med glitter och andra roliga dekorationer. Varför inte förvandla kubbpjäserna till somriga glassar och utmana familjen eller vännerna? Vem vill inte vinna den stora glassen!

 

                                                                                             Spelregler

 

*Kastpinnarna får endast kastas med underhandskast och med pinnen i kroppens längdriktning. Att få pinnen att rotera horisontellt i luften kallas helikopterkast och är förbjudet.

*Kubbarna får bara kastas med underhandsskast, men får rotera om kastaren så önskar.

*Kubbar kastas alltid från baslinjen (planens kortända).

*Lagen turas om att kasta sina kastpinnar mot de kubbar som står på motståndarnas planhalva. När alla kastpinnar är kastade är det det andra lagets tur. Kubbar som fällts kastas nu över till motsatt planhalva. Har inte kubben stannat inom motsatt planhalva på två försök får motståndarlaget ställa upp kubben på valfri plats på planhalvan. Dock inte närmare än en pinnlängd från kungens linje. De kubbar som kastats över korrekt vikes upp av det försvarande laget så att de står upp. Kubben får vikas upp åt valfritt håll.

*Det lag som kastat över kubbar får nu börja kasta sina kastpinnar. De tidigare träffade kubbarna kallas fältkubbar och de måste fällas innan kubbarna på baslinjen (baskubbar) attackeras. När alla kastpinnar är kastade växlar turordningen igen.

*Skulle en fältkubb förbli stående genom en kastomgång, får det lag som har fältkubbar stående på sin planhalva stå vid denna kubb istället för baslinjen och kasta – man står då bakom en tänkt linje genom kubben, parallell med baslinjen.

*När ett lag fällt/fått bort alla kubbar på motståndarnas planhalva får de kasta mot kungen. Kast mot kungen sker alltid från baslinjen.

*Observera att det är förbjudet att fälla kungen innan motståndarlagets alla kubbar är fällda – skulle man råka fälla kungen i förtid är spelet förlorat.

 

                                                   gatukritor

                                                                                                      Gatukritor

Gör egna gatukritor av färgglad, lufttorkande lera och förvandla trottoaren till en fantasivärld! Du hittar Chalk Clay hos Panduro. Det är lera av kritmaterial  som du kan göra egna roliga trottoarkritor med.

Gör så här

1 Blanda ihop leran och gör egna färgkombinationer.

2 Forma fina, roliga eller knasiga figurer.

3 Låt dina figurer torka i 24 timmar.

Sen är det fritt fram att ta med dina färdiga kritor ut, rita loss och ha kul!

 

 

                                                     Steggolf 

                                                                                                           Steggolf

Steggolf är det perfekta trädgårds- eller utomhusspelet – roligt och inte alls svårt! Ännu roligare blir det förstås när det är målat i skojiga färger! Spela ensam, en mot en eller i lag och försök att få så många poäng som möjligt. Varför inte sätta ihop en turnering i grannskapet och kämpa om segern och den stora äran att bli mästare?

Gör så här

1 Måla delarna med pensel och Hobbylack.

2 Snurra eltejp runt delarna för att skapa snygga ränder.

3 När delarna har torkat är det bara att montera ihop dem enligt beskrivningen och börja spela!

Spelregler: Kasta bollparen så de fastnar på något av stegen, från undre till övre ger de olika poäng: 1, 2 eller 3 poäng.

 

 

                                                     dekor 

                                                                                                 Dekorera naturfynd

Dekorera stenar, pinnar, strandfynd och annat som du tycker är fint med färger. Gör enkla mönster med Posca pennor som på bilden eller måla dem i din favoritfärg. Extra kul är Glow in the dark färg som lyser upp när det blir mörkt.

 

 

Allt matrial till ovan pyssel och lek finner du hos Panduro på Torp köpcentrum.

Senast ändrat - 28 juni 2018

Relaterade butiker

Logo Panduro