Meny
 
Plantera i vår

Så lyckas du med årets plantering.

Kliar det i dina gröna fingrar? Lugn, redan nu kan du så smått börja planera inför vårens plantering. Här är några viktiga saker att tänka på, för att komma igång tidigt och fokusera på rätt detaljer.

Starta inomhus

Starta gärna upp dina planteringar genom att förgro dem inomhus, om du vill vara tidigt ute. Det är extra tacksamt för till exempel purjolök och tomat som med en bra start inne kommer att må ännu bättre när du sedan flyttar ut dem. För att ge småplantorna en extra skjuts redan från början kan dessutom en växtlampa vara en bra investering.

Plantera om

Tidig vår är en perfekt tidpunkt att fräscha upp de växter du redan har inomhus. Plantera om med ny jord och rena krukor och skäm bort dem med en dusch så att de känner sig fräscha och pånyttfödda. Och varför inte köpa till ett par nya växter, så att kommande skott och plantor får sällskap och skapar en fräsch inomhuskänsla.

Låt tjälen gå ur marken

Så fort tjälen gått ur marken är det läge att börja gräva utomhus. På våren har marken fortfarande gott om vatten, så rötterna hinner vakna till liv. Men börja inte första snöfria dagen, eftersom frosten kan nypa alltför tidigt satta plantor och växter. Vill du ändå vara först ut med spaden i marken är penséer en riktigt tuff skönhet, som tål flera graders frost.

Låt fantasin flöda!

Det finns oändliga möjligheter för dig som vill plantera och få riktigt gröna fingrar, så det är bara att låta fantasin flöda fritt! I både trädgård, på balkong och i fönstren finns plats för allt från frön och bär till färgglada blommor, lättskötta gröna växter och fruktträd för den som vill ta sig an lite större utmaningar. Alla kan bli trädgårdsmästare, så länge viljan finns!

Senast ändrat - 26 mars 2018

Relaterade butiker

coop logo
bahause logo
plantagen logo