Meny
 
Påskris

Påskris

Ett påskris kan vara så mycket mer än det traditionella med påskfjädrar. Panduro ger er tips på alternativa påskris.

fågelbo riset

Måla ett halvt pappägg på både in- och utsidan. Låt torka. Pensla insidan med lack/lim och strö på glitter. Kanske har du sparat kycklingar eller annat påskpynt som kan få "flytta in" på kanten av ägget. Knyt ett snöre runt om och häng upp det i ditt påskris.

 

 

                                

Bollriset

Ullbollar är ett fint alternativ till fjädrar att dekorera påskriset, trägrenar eller som här videkvistar med. Limma fast dem med hjälp av en limpistol. Snabbt, lätt och inte minst vackert!

 

                                    

Pastell riset

Skapa en riktig pastelldröm till påskris fullt av ullkulor i milda färger, fjädrar och söta, fluffiga kaniner.

Gör så här

1Spraymåla grenarna

2Limma fast ullbollar här och där

3Surra fast fjädrar på grenarna (vi använde syntetfjädrar)

4Till en kanin behöver du två garnbollar i olika storlekar. Utgå från de två minsta storlekarna i kitet med verktyg för garnbollar/pompoms och gör två garnbollar. Nu har du två färdiga garnbollar med varsin överflödig garnände. Knyt ihop bollarna med hjälp av garnändarna. Klipp sedan av ca 40 cm av ett tunnare garn, knyt fast det mellan bollarna och gör en ögla. Klipp ut två öron och en nos av hobbyfilt. Limma fast nos och öron, tänk på att peta ner öronen en bit i garnbollen. Sy eller limma fast pärlor till ögon. Limma till sist fast en liten ullkula till svans

 

                                 

  

Plastbands riset

Plastband är enkelt och snyggt att dekorera riset med till påsk och fungerar även bra att ha utomhus. Klipp jämnstora bitar av plastbandet och knyt fast med jämn fördelning på grenarna. Klipp därefter ändarna i strimlor. Lika enkelt som dekorativt!

 

                                  

 

Dekorplast fjäderriset

Fjädrar i dekorplast är roligt att göra och väldigt dekorativt. Dessutom så håller de bra även utomhus!  Klipp av en bit järntråd. Klipp sedan ut en lagom stor bit av dekorplasten, ta av skyddspappret och lägg tråden så att den hamnar i mitten när plasten viks dubbel. Tryck till så att plasten fäster ihop och släta ut på båda sidorna om tråden. Klipp sedan ut en fjäderform och klipp jack på var sin sida om metalltråden så det bildas smala strimlor.

 

                                  

 

Kycklingriset

Chenillekycklingarna har flyttat in i riset! Kläm fast kycklingarna med hjälp av fötterna i grenarna, eller limma fast dem med hjälp av en limpistol.

 

 

Allt du behöver för att fixa risen finns hos Panduro på Trop köpcentrum.

Senast ändrat - 12 april 2019

Relaterade butiker

Logo Panduro