Meny
 
Halloween

Halloween årets spökfest

Halloween i sin nuvarande kostym är en Amerikansk högtid som härstammar från emigranter från Irland och Skottland som kom till Amerika under 1800-talet. Halloween infaller alltid 31 okt och ska inte blandas ihop med vår kristna högtid Alla Helgons Dag, som infaller lördag mellan 31okt till 6 nov.

Teknikmagasinet

Utklädnad

Både vuxna och barn kan ta fram sin inre zombi, häxa eller spöke under Halloween. Det är egentligen bara fantasin som sätt stopp. Störst utbud av färdiga Halloween dräkter har Teknikmagasinet och BR-Leksaker . Men även KappAhl, Lindex, Coop, Olles leksaker och H & M har en del dräkter och accessoarer för de yngsta till Halloweenfesten.

 

Teknikmagasinet 

Halloween sminkning

Den trendiga sugar skull-sminkningen passar alla och är inte alls så avancerad som den ser ut. Dessutom är den perfekt för barnen då man inte behöver täcka hela ansiktet med smink. Du kan använt Panduros palett med ansiktsfärg i sex olika färger. De är vattenlösliga och tvättas bort med tvål och vatten. Nöj dig med svart eller använd alla regnbågens färger, oavsett blir det ruskigt fint.

 

 

                                  

                                      Panduro

Suger skull

 

1 Måla gult runt ögonen

2 Rita sedan dit de svarta detaljerna, t.ex. blommor, spindelnät eller snirkliga linjer

3 Fyll i detaljerna i olika färger

Klä ut dig till ett läskigt skelett på Halloween. Med lite vit och svart ansiktsfärg blir du otäckt blek och hålögd på ett kick. Dödssnyggt!

 

                                 

                                   Panduro 

Döskalle

 

1 Fixa basen med vit ansiktsfärg

2 Gå loss med svart ansiktsfärg runt ögonen och näsan

3 Måla dit en skelettmun om du vill

4 Några ådror och mörka detaljer blir pricken över i

 

 

Tacos är den perfekta maten till Halloween tema.

Gröp ur orange paprika och skär ut ögon. Fyll den tacoköttfärs och ställ på tallriken. Färga crème fraiche med svart karamellfärg för den rätta Halloween looken. Salsan ser redan ut som blod vilket passar bra i temat.

 

 

                                  

                                    Panduro

Läskigt goda och rysliga desserter

Spökmuffins

 

1 Baka först muffins och spritsa på svart smörkräm

2 Gör en smet av sockerkaka och färskost, rulla små bollar och frys i 30 min

3 Doppa klubbpinnar i choklad och stick ner i varje boll (cakepops), låt stelna så de fäster

4 Stick sedan ner en cakepop i varje muffins

5 Stansa ut vit sockerpasta till cirklar och lägg en över varje cakepop och måla på ögon

 

Så här gör du små ätbara spöken (cakepops) att dekorera muffins med. Muffins får du baka eller köpa innan. Spritsade svart smörkräm över muffinsen.

Gör spöken så här: Baka först en sockerkaka med t.ex. citron- eller chokladsmak, låt den svalna helt. Mixa sen sockerkaka och färskost (t.ex. Philadelphia) till en fast och smidig deg. Rulla stora bollar, ca Ø30 mm. Gör lika många som du har muffins. Lägg bollarna på en tallrik och ställ i frysen ca 30 minuter, ta sen fram dem igen. Smält choklad i en liten skål. Doppa ena änden av en klubbpinne i chokladen och stick ner i varje boll och gör "cakepops" av dem. Låt stelna någon minut så att klubbpinnen fäster. Stick sedan ner en cakepop i varje muffins (som du preparerat tidigare). Kavla ut vit sockerpasta eller marsipan och stansa ut cirklar med hjälp av en cirkelstans. Lägg den utstansade cirkeln över cakepopen och drapera den till ett spöke. Rita dit ögon med en svart livsmedelspenna.

 

                                  

                                    Panduro 

 

Smådjävlar

 

1 Baka muffins och spritsa på röd smörkräm

2 Färga smörkrämen röd med geléfärg

3 Gör horn och svansar i svart sockerpasta

4 Använd CMC pulver till sockerpastan så torkar den snabbare

5 Dekorera med sockerögon

 

Baka dina favoritmuffins och spritsa över en god smörkräm, färga smörkrämen med röd geléfärg. Gör horn och svansar i svart sockerpasta och stick ner i smörkrämen. Använd CMC pulver till sockerpastan så torkar den snabbare och blir lättare att jobba med. Dekorera med Panduros ätbara sockerögon då blir de extra söta i dubbel bemärkelse

Läskigt bål

Fyll en plasthandske med vatten och röd karamellfärg, frys in den och lägg sedan ishanden i bålen. Toppa med plastspindlar och du får det rysligaste bålet i kvarteret.

 

Panduro


Dukningen

Att skapa en läskig dukning behöver inte vara svårt eller kosta massor. Tricket är förvandling och återbruk av sånt du har i din närmiljö.

 

Måla olika sorters flaskor svarta och använd dem som ljusstakar. Häll i sand för att öka stabiliteten. Använd gärna gamla ljusstumpar för den rätta looken.

 

Ta gamla burkar. Klipp ut tejpbitar och sätt på insidan för ögon och munnar. Måla sedan med orangefärg eller vit på insidan. När färgen nästan har torkat tar du bort tejpen. Då får du små spök- eller pumpalyktor till din dukning. När de torkat kan du lägga salt eller sand i botten som värmeljuset kan stå på.

 

Hämta en kvist eller gren från skogen. Måla den svart eller silver. Ta lite hårdare svart papper och klipp ut små fladdermöss som du antingen fäster direkt på grenarna eller hängande på trådar beroende på om du vill sätta kvistarna i en vas eller lägga grenen på bordet.

 

Godisfyllda pumpor. Ta 2-3 orange crepepapper. Lägg en hög godis i mitten. Ta tag i ändarna och skapa en liten pumpa. Ta grön tejp och skapa en stjälk av ändarna. Ha dem som dekoration vid varje matplats till gästen ska gå hem.

 

Istället för svart duk kan du använda billigt svart tyg från t.ex. IKEA. Fyll på med spindelväv, pumpor och plastspindlar samt dina nya skapelser och du får en läskig dukning till dina gäster.

 

Lekarna

Låt inte gästerna sitta som ett gäng zombies i soffan. Här är lite tips på halloween lekar.

 

Vem kan klä in sin lagkamrat i toalettpapper likt en mumie på kortast tid?

Låt barnen sätta ihop en spökvandring för de vuxna. Lika spännande och rysligt roligt för alla.

Vem vågar sticka in handen i lådan. Fyll lådor med olika läskiga grejer t.ex. Slime, plastspindlar, sega godisar. Gör ett hål i sidan av lådan där handen ska gå in. Låt dina gäster gissa vad som finns i lådan genom att sticka in handen i det mörka otäcka hålet.

 

Senast ändrat - 25 oktober 2018

Relaterade butiker

Logo Panduro
Teknikmagasinet
br-leksaker logo